keskiviikko 3. kesäkuuta 2020

Velho 1v!



Vekku täytti viime keskiviikkona 27.5. jo vuoden! Ihan uskomattoman nopeasti aika kyllä kuluu, ei sitä voi käsittää. Synttäreitä juhlittiin mökillä viettäen päivä ulkona leikkien. Sen lisäksi Velho sai tietysti perinteisen koirakakun, eli rusinattoman maksalaatikon, johon oli tökätty nakki "kynttiläksi". Malttoi se siinä kakun edessä istua ja odottaakin, että sille laulettiin synttärilaulu 😄, vaikka kovan käskyn takana oli. Rusetti laitettiin kaulaan laulun ja kakkuilun ajaksi, ja sitten otettiin synttärikuvat, joita tässä postauksessa näette.

Me käytiin pari päivää ennen synttäriä mökiltä Pohjois-Karjalasta reissu kotona etelässä, kun Raili ja Riikka tulivat Mihalaan Porvooseen tekemään etelän kasvateille yksivuotistrimmiä. Kylläpä tuli upea trimmi Velholle, ja niin kaikki kasvattajat kuin itsekin olin sitä mieltä, että hirmu komea ja lupaava poika se on! Samalla päästiin näkemään myös Velhon emää Vippiä ja "puolitätiä" Likkaa, jotka Raili ja Riikka olivat tuoneet mukanaan. Ihmisten kesken toki pidettiin turvaväliä ja oltiin vaan pihalla.

Velho on nauttinut mökkeilystä ihan hirveästi! Ne ovat Ukon kanssa vetäneet rallia ympäri tonttia tanner tömisten päivittäin, käyttäneet järveä juomakuppinaan ja leikkipaikkanaan, ja vahtineet reviiriään tarmokkaasti ohikulkevilta melojilta ja vesilinnuilta. Järvessä olevien kivien päällä tasapainottelu on toiminut hyvänä luonnondoboiluna, joten ei haittaa vaikka dobotyynyä ei ole mukana ollut 😄. Velho pääsi myös ekaa kertaa ikinä venereissulle. Usein se saattaa aluksi vähän jännittää uusia juttuja, mutta veneilyä ei kyllä jännittänyt lainkaan, ja tuntui kovasti nauttivan kokemuksesta. Velholle löytyi oma pieni pelastusliivikin, kun Ukolle alunperin ostettu liivi osoittautui aikanaan pieneksi, ja sille piti ostaa uusi isompi. Tämä pienempi istui Vekulle kuin hanska.

Velholta otettiin Mihalassa säkä ekaa kertaa aikoihin ja tulos oli reilu 47 cm (n. 47,3). Ei ole iso poika Velho! Mutta aivan sopivasti just siinä rotumääritelmän rajojen puolivälissä. Juuri oikean kokoinen siis, ja juuri sopiva mulle 😊. Selkeän eron näkee koossa kuitenkin Ukkoon, joka 50-senttisenä on siellä koon ylärajoilla ja on usean kilon Velhoa painavampi. Ukko on myös vähän pitempirunkoinen kun taas Velho on neliömäinen, joten kokoeron näkee monelta kantilta.

Mä olin jo ihan päättänyt, että me ei mennä nyt teini/korona-aikana mihinkään kursseille tai treeniryhmiin vaan treenaillaan rauhassa itsekseen kotona. Mutta enpä voinut itselleni mitään, kun huomasin AST:llä (Agility Sport Team, espoolainen agilityseura) rally-tokokurssin alokasluokkaan tähtääville. Ilmoitin Velhon ja saatiin paikka, tässä meille siis pientä kesätreenailtavaa. Saa nähdä miten menee, lähinnä ton muista koirista häiriön ottamisen kannalta.


Velhon 1v-poseeraukset:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Näyttelykesä ja Velhosta valio

Kesä on mennyt ohi jo aikaa sitten, mutta ajattelin vähän kirjata ylös kokemuksia ja tuloksia näyttelyistä, joissa käytiin sen aikana ja alk...