Omistaja


Olen Eve, 27-vuotias koiraintoilija Espoosta. Heinäkuun loppupuolella 2019 luokseni muutti ensimmäinen oman koirani, toukokuun lopussa syntynyt snautseriuros Mihan Aitovirna "Velho".

Synnyin vuonna 1992 perheeseen, jossa oli maailman paras snautseri Bruno. Lapsuudesta saakka kestäneen snautserihaaveilun jälkeen sain sitten lopulta oman Velhoni kotiin lähes 19 vuotta Brunon kuoleman jälkeen. Kaksi vuotta tätä ennen siskoni sai oman snautserinsa, Ukon, jonka myötä tutustuin syvemmin koiramaailman ja innostuin entisestään. Nyt Velhon kanssa suunnitelmissa on harrastuksia näyttelyistä rally-tokoon ja agilityyn, mutta ennen kaikkea mukavaa elämää ja seikkailuja yhdessä.

Minusta ihmisenä: lapsuudessani kävin koulua kaksikielisellä (englanti-suomi) luokalla, ja englannin kieli, jonka opin 5-vuotiaana kielikylpypäiväkodissa, on aina kuulunut identiteettiini vaikka täysin suomalainen olenkin. Yksi syy tämänkin blogin pitämiselle koirajuttujen lisäksi on verestää myös suomen kielen kirjoitustaitojani, sillä kirjoitan nykyään niin paljon englanniksi. Lapsena ja teininä harrastin myös pitkään klassista viulunsoittoa musiikkiopistossa. Musiikki oli pitkään suurin intohimoni ja myöskin tulevaisuuden suunnitelmani, populaarimusiikin alalla kylläkin. Lukion jälkeen opiskelin vuoden lauluntekoa HEO:ssa, jonka jälkeen solmin artist develoment -diilin erään levy-yhtiön kanssa. Omat ja levy-yhtiön näkemykset eivät kuitenkaan kohdanneet, sanoin sopimukseni irti, inspiraatio katosi jonnekin ja ainakin toistaiseksi musajutut ovat omalta osaltani täysin jäissä (musiikin kuuntelua tietysti lukuunottamatta). Asia ei kuitenkaan ole lopulta haitannut minua ollenkaan, ja tämän elämän käännekohdan myötä painuinkin yliopistoon opiskelemaan.

Valmistuin kesällä 2019 filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta pääaineenani englantilainen filologia (toisin sanoen siis englannin kieli ja kirjallisuus). Sivuaineinani opiskelin muun muassa viestintää ja Pohjois-Amerikan tutkimusta. Osallistuin myös aktiivisesti opiskelijajärjestöelämään istuen ainejärjestöni hallituksessa kolmen vuoden ajan, ja kirjoittaen englanninopiskelijoiden online-lehteen Better Than Sliced Breadiin, jonka toimittajana jatkan edelleen. Koen yliopiston antaneen minulle ihan hirveän paljon, ja tuntuu edelleen hassulta ajatella, etten enää virallisesti ole kirjoilla siellä. Tällä hetkellä freelanceroin osa-aikaisesti ja etsin vakituista työpaikkaa lähinnä sisällöntuotanto/some/viestintä/copywriter tms. alalta.

Tein aikanaan kandini Jack Kerouacin kirjallisuudesta ja beat-sukupolvesta; pidänkin lukemisesta ja yksi vapaa-aikani harrastuksista on kirjakerhoilu ystävieni kanssa (ikisuosikkejani ja fanitukseni kohteita ovat J.K. Rowlingin Harry Potter -sarja sekä L.M. Montgomeryn Anna-sarja). Graduni puolestaan tein sosiolingvistiikan puolelta tutkien Instagramin kuvatekstejä vaikuttajamarkkinoinnissa. Tässä tulee esille eräs toinen vapaa-ajan harrastukseni, valokuvaus ja Instagram. Velhoa voikin seurata Instassa nimimerkillä @yerawizardvelho (yläfemma kaikille HP -faneille, jotka ymmärtävät referenssin), ja minua nimimerkillä @evekammonen.

Olen luonteeltani introvertti, ja vietän aikaa lähinnä perheeni kanssa unohtamatta lähintä kaveripiiriäni, jonka kanssa on tullut koettua monia unohtumattomia reissuja ja illanviettoja. Nämä toivottavasti tulevat jatkumaan myös koirapiirien puolella. Kaipaan kuitenkin myös paljon omaa aikaa ja tilaa enkä ole suorittaja-ihminen, joka jaksaa olla menossa 24/7. Luonteeseeni kuuluu myös tietynlainen kiihkeys ja intohimoisuus; kun innostun, innostun kunnolla, ja jos minulla on mielipide jostain, saatan ilmaista sen melko kärkkäästikin. Tämä saattaa välillä näkyä myös blogissa. Toisaalta olen myös rauhaa rakastava ihminen, joka haluaa olla kaikkien kaveri ja jolla ei ole mitään käyttöä negatiiviselle energialle elämässä. Olen myös aikamoinen herkkis, itken melko helposti ja elän tunteella. Tähän kaikkeen kuuluu myös ahdistusherkkyys, ja voinkin kertoa avoimesti, että kärsin ahdistusneisuudesta, johon saan apua psykoterapiasta. Se onkin ollut mahtava juttu ja apu elämässä, ja nykyään voin paljon paremmin kuin jossain vaiheessa muutama vuosi sitten.

Asioihin joista tykkään elämässä kuuluuvat muun muassa metsissä samoilu, jäätelö, väljyys, britti-periodi-draamat, mökkeily, koirien sukutaulujen tutkailu, podcastit, joulu, Bon Iver ja yleinen haaveilu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Velho 2v ja erkkari

Pitihän mun kirjoittaa Velhon 2v -postaus jo paljon aiemmin, mutta oon taas löysäillyt tän blogin kanssa. Velholle tuli siis täyteen kaksi v...